سرکه

سرکه سیب + خواص سرکه سیب

سرکه سیب

سرکه سیب یک درمان خانگی محبوب است. مردم قرن ها از آن در آشپزی و پزشکی استفاده می کردند. بسیاری از مردم ادعا می کنند که می تواند طیف گسترده ای از مشکلات مربوط به سلامتی را تسکین دهد، شاید برای شما نیز سوال باشد که تحقیقات چه می گویند. سرکه سیب دارای خواص سلامتی مختلفی از جمله اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است. علاوه بر این، شواهد نشان می‌دهد که احتمالاً می‌تواند مزایای برای سلامتی بدن ارائه دهد، مانند:

1.کمک به کاهش وزن
2.کاهش کلسترول
3.کاهش سطح قند خون
4.بهبود علائم دیابت

سرکه سیب
تصویر سه بطری پر از سرکه سیب روی میز همراه با چند سیب قرمز

با این حال، تحقیقات کلینیکی کمی راجع به صحت این ادعا ها وجود دارد، و قبل از اینکه بتوان آن را به عنوان یک درمان جایگزین توصیه کرد، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

این مقاله به شواهدی که برای 6 مزیت احتمالی سرکه سیب برای سلامتی وجود دارد می پردازد.

1. سرشار از مواد سالم

سرکه سیب از طریق یک فرآیند دو مرحله ای (منبع) ساخته می شود. ابتدا، سازنده، سیب های له شده را در معرض مخمر قرار می دهد، که قندها را تخمیر می کند و آنها را به الکل تبدیل می کند. در مرحله بعد، افزودن مجدد باکتری الکل را تخمیر می کند و آن را به اسید استیک – ترکیب فعال اصلی سرکه – تبدیل می کند.

اسید استیک به سرکه بوی و طعم قوی ترش اش را می دهد. محققان بر این باورند که این اسید مسئول فواید سلامتی سرکه سیب است. سرکه های سیب حاوی 5 تا 6 درصد اسید استیک هستند (منبع).

سرکه سیب ارگانیک و فیلتر نشده همچنین حاوی ماده ای به نام مادر است که متشکل از رشته هایی از پروتئین ها، آنزیم ها و باکتری های مفید است همین مواد ظاهری تیره به سرکه ارگانیک می بخشند.

برخی افراد بر این باورند که مادر مسئول بیشتر مزایای سلامتی آن است، اگرچه در حال حاضر هیچ مطالعه ای برای حمایت از این موضوع وجود ندارد.

در حالی که سرکه سیب حاوی بسیاری از ویتامین ها یا مواد معدنی نیست، مقدار کمی پتاسیم را دارا میباشد. مارک های با کیفیت خوب همچنین حاوی مقداری آمینو اسید و آنتی اکسیدان هستند.

2. می تواند به کشتن باکتری های مضر کمک کند

سرکه می تواند به کشتن پاتوژن ها از جمله باکتری ها کمک کند (منبع ).

مردم به طور سنتی از سرکه برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش استفاده می کردند. بقراط، پدر طب مدرن، بیش از 2000 سال پیش از سرکه برای تمیز کردن زخم ها استفاده می کرد. سرکه همچنین یک نگهدارنده مواد غذایی است. مطالعات نشان می دهد که باکتری هایی مانند E. coli را از بین میبرد و از رشد و فاسد شدن غذا جلوگیری می کند (منبع). اگر به دنبال راهی طبیعی برای حفظ مواد غذایی خود هستید، سرکه سیب می تواند به شما کمک کند.

گزارش‌های حکایتی(غیر علمی و برپایه مشاهده) همچنین حاکی از آن است که سرکه سیب رقیق شده می‌تواند به درمان آکنه کمک کند، اما به نظر نمی‌رسد که هیچ پایه و اساس علمی برای این ادعا وجود داشته باشد.

3. ممکن است به کاهش سطح قند خون و مدیریت دیابت کمک کند

تا به امروز، یکی از بزرگ ترین کاربردهای سرکه کمک به درمان دیابت نوع 2 است. دیابت نوع 2 با سطوح بالای قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین ایجاد می شود.

با این حال، افراد بدون دیابت نیز می توانند از حفظ سطح قند خون خود در محدوده طبیعی سود ببرند، زیرا برخی از محققان معتقدند که سطح قند خون بالا عامل اصلی پیری و بیماری های مزمن مختلف است.

موثرترین و سالم ترین راه برای تنظیم سطح قند خون، اجتناب از کربوهیدرات های پالایش شده و قند است، با این وجود سرکه سیب نیز ممکن است اثر مفیدی داشته باشد.

تحقیقات نشان می دهد که سرکه سیب مزایای زیر را برای سطح قند خون و انسولین دارد:

یک مطالعه کوچک نشان می دهد که سرکه ممکن است حساسیت به انسولین را 19 تا 34 درصد در طول یک وعده غذایی پر کربوهیدرات بهبود بخشد و قند خون و پاسخ انسولین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد (منبع).
در یک مطالعه کوچک روی 5 فرد سالم، سرکه پس از خوردن 50 گرم نان سفید، قند خون را 31.4 درصد کاهش داد.
یک مطالعه کوچک در افراد مبتلا به دیابت گزارش داد که مصرف 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب، قند خون ناشتا را تا 4 درصد در صبح روز بعد کاهش داد (منبع).
مطالعات متعدد دیگری روی انسان نشان می‌دهدند که سرکه می‌تواند عملکرد انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش دهد (منبع).

مراکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه امریکا (NCCIH) می گوید که بسیار مهم است که مردم درمان پزشکی را با محصولات بهداشتی اثبات نشده جایگزین نکنند پس هرگز سرکه سیب را جایگزین درمان بیماری خود نکنید.

اگر در حال حاضر از داروهای کاهنده قند خون استفاده می کنید، قبل از افزایش مصرف هر نوع سرکه با پزشک خود صحبت کنید.

4. ممکن است به کاهش وزن کمک کند

شاید تعجب آور باشد که مطالعات نشان می دهد که سرکه می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند. چندین مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه می تواند احساس سیری را افزایش دهد. این می تواند منجر به دریافت کالری کمتر و کاهش وزن شود.

به عنوان مثال، طبق یک مطالعه، مصرف سرکه همراه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات منجر به افزایش احساس سیری می‌شود و باعث می‌شود شرکت‌کنندگان در طول روز 200 تا 275 کالری کمتری مصرف کنند.

علاوه بر این، مطالعه ای روی 175 فرد مبتلا به چاقی نشان داد که مصرف روزانه سرکه سیب منجر به کاهش چربی شکم و کاهش وزن می شود (منبع):

مصرف 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) منجر به کاهش 2.6 پوندی (1.2 کیلوگرم) شد.
مصرف 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) منجر به کاهش 3.7 پوندی (1.7 کیلوگرم) شد.

با این حال، به خاطر داشته باشید که این مطالعه به مدت 3 ماه ادامه داشت، بنابراین اثرات واقعی بر وزن بدن نسبتاً کم به نظر می رسد.

دقت داشته باشید که افزودن یا کم کردن غذا یا موادی مانند سرکه به ندرت تأثیر قابل توجهی بر وزن دارد. کاهش وزن طولانی مدت با اتخاذ عادات غذایی و سبک زندگی مفید و حمایتی مانند ترک فست فود و ورزش ایجاد می شود.

به طور کلی، سرکه سیب ممکن است با افزایش سیری، کاهش قند خون و کاهش سطح انسولین به کاهش وزن کمک کند.

سرکه سیب تنها حاوی حدود سه کالری در هر قاشق غذاخوری است که بسیار کم است.

سرکه سیب

5. سلامت قلب را در حیوانات بهبود می بخشد

بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر است (منبع). چندین عامل بیولوژیکی با خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط هستند.

تحقیقات نشان می دهد که سرکه می تواند چندین مورد از این عوامل خطرناک را بهبود بخشد. با این حال، بسیاری از مطالعات بر روی حیوانات انجام شده نه انسان ها.

این مطالعات حیوانی نشان می دهد که سرکه سیب می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید و همچنین چندین عامل خطر بیماری قلبی دیگر را کاهش دهد (منبع). همچنین برخی از مطالعات روی موش‌ها نشان داده‌اند که سرکه فشار خون را کاهش می‌دهد، فشارخون یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی و مشکلات کلیوی است (منبع).

با این حال، شواهد خوبی که نشان دهد سرکه برای سلامت قلب انسان مفید است وجود ندارند. محققان قبل از رسیدن به هر گونه نتیجه گیری قوی باید مطالعات بیشتری انجام دهند. پس تحت هیچ شرایطی سرکه سیب را جایگزین دارو های قلب خود نکنید.

6. ممکن است سلامت پوست را تقویت کند

سرکه سیب یک درمان رایج برای بیماری های پوستی مانند پوست خشک و اگزما است (منبع).

پوست به طور طبیعی کمی اسیدی است. استفاده از سرکه سیب موضعی می تواند به تعادل مجدد pH طبیعی پوست کمک کند و سد محافظ پوست را بهبود بخشد (منبع).

از سوی دیگر، صابون های قلیایی و پاک کننده ها می توانند اگزما را تحریک کرده و علائم را بدتر کنند.

سرکه سیب با توجه به خواص ضد باکتریایی خود، در تئوری می تواند از عفونت های پوستی مرتبط با اگزما و سایر بیماری های پوستی جلوگیری کند.

برخی افراد از سرکه سیب رقیق شده برای شستشوی صورت یا تونر استفاده می کنند. ایده این است که می تواند باکتری ها را از بین ببرد و از ایجاد لکه ها جلوگیری کند.(اگر پوست حساسی دارید هرگز از این روش ها استفاده نکنید و قبل از هرگونه اقدامی با پزشک پوست خود مشورت کنید)

با این حال، یک مطالعه روی 22 فرد مبتلا به اگزما گزارش داد که خیساندن سرکه سیب سد پوستی را بهبود نمی بخشد و باعث تحریک پوست می شود پس مراقب باشید(منبع).

قبل از استفاده از داروهای جدید، به ویژه در مورد پوست آسیب دیده، با پزشک خود صحبت کنید. از مصرف سرکه رقیق نشده در آب روی پوست خودداری کنید، زیرا می تواند باعث سوختگی شود.

خرید برنج عنبربو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید