Contents
- 1 زرشک پلو مرغ | زرشک پلو ایرانی با مرغ
- 2 طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
- 3 مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
- 4 طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
- 5 برنج عنبر بو اصل را چگونه شناسایی کنیم
- 6 برنج عنبر بو
- 7 آیا برنج عنبر بو تراریخته است؟
- 8 برنج وحشی و خواص آن -یک غذای فوق العاده با فوایدی متعدد برای سلامتی
- 9 خواص رازیانه + طرز تهیه دمنوش رازیانه
- 10 طرز پخت برنج هندی + عکس
- 11 طرز تهیه پلو لبنانی (برنج لبنانی) + عکس
- 12 طرز تهیه زرشک پلو با مرغ + عکس
- 13 مضرات برنج عنبربو
- 14 طرز تهیه راحت الحلقوم + آموزش ویدیویی
- 15 چای ماچا چیست و چه خواصی دارد
- 16 طرز تهیه کوکی شکلاتی + ویدیو
زرشک پلو مرغ | زرشک پلو ایرانی با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای خاص در آشپزی ایرانی است. زرشک پلو با مرغ با برنج، زرشک، زعفران و مرغ درست می شود. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه را همه ایرانی ها دوست دارند.
زرشک پلو با مرغ چیست؟
در زبان فارسی، پولو عموماً زمانی در نظر گرفته میشود که برنج را با مواد دیگری مخلوط شود. که در این مورد با برنج و زرشک مخلوط میشود و نتیجه حاصل «زرشک پلو» میشود.
این غذا معمولاً در همه مجالس ایرانی، از جشن تولد کوچک گرفته تا عروسیهای بزرگ ایرانی یا حتی مراسم عزاداری و یادبود، سرو میشود. زرشک پولو نیز یک انتخاب محبوب برای خیرات و نذری در رویدادهای مذهبی مانند عاشورا است. از آن جایی که مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ آسان و ساده است این غذا تبدیل به عضوی جدا نشدنی از آشپزی ایرانی شده است.
برای زرشک پلو با مرغ چه موادی نیاز دارید؟
- برنج: برنج باسماتی دانه بلند با کیفیت خوب یا برنج عنبربو دانه متوسط و خوش عطر. قبل از شروع آشپزی باید به خوبی شسته شود و به خوبی خیس شود. ما یک راهنمای کامل در مورد طرز تهیه برنج ایرانی داریم، میتوانید آن را بررسی کنید.
- زرشک: این یاقوت های کوچک از مواد مهم آشپزی ایرانی هستند. آنها موجی از رنگ قرمز زنده و زرق و برق دار و انفجاری از طعم ترش را به هر ظرفی می آورند.
- خلال پسته(اختیاری): رنگ سبز روشن و زیبا با طعم مغزی مشخص که در بسیاری از غذاهای شیرین و خوش طعم خاورمیانه استفاده می شود. تضاد رنگ، طعم و بافت بی نظیری به این غذا می دهد و بهتر است از قبل آن ها را در آب یا ترجیحاً گلاب خیس کنید.
- زعفران: گرانترین ادویه دنیا از نظر وزنی که عمدتاً به عنوان چاشنی و رنگکننده در غذا استفاده میشود. زعفران شکوفهدار با رنگ زرد متمایل به طلایی و عطر شیرین آن جزء جداییناپذیر غذاهای ایرانی بهویژه این غذاست.
- مرغ: مرغ (می توانید از هر قسمت مرغ استفاده کنید) جزء ضروری یک زرشک پولوی ایرانی کلاسیک است. با این حال، اگر وگان/گیاهخوار هستید یا حتی طرفدار مرغ نیستید، می توانید آن را حذف کنید یا با گوشت بره یا گاو جایگزین کنید.
- رب گوجه فرنگی: در این غذا معمولا مرغ را به صورت سس می پزند. این می تواند سس زعفران یا رایج ترین و به طور سنتی در سس گوجه فرنگی باشد. اگر نمی خواهید از سس گوجه فرنگی استفاده کنید، می توانید به سادگی به جای رب گوجه، زعفران شکفته شده را جایگزین کرده و از آن استفاده کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

مرغ
1.روغن را داغ کرده و پیاز خرد شده را در قابلمه ای روی حرارت متوسط تفت دهید تا شفاف شود.
2.مرغ ها را در ماهیتابه قرار دهید، همه طرف ها را تفت دهید تا قهوه ای طلایی شوند.
3.زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، تفت دهید تا قرمز تیره شود، نمک و فلفل بزنید.
4.هویج و سپس آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه یا تا زمانی که مرغ کاملا بپزد روی حرارت ملایم بجوشد.
برنج
1.برنج را کاملا بشویید و سپس در آب خنک خیس کنید، 4 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و حداقل یک ساعت کنار بگذارید.
2.در یک قابلمه بزرگ نچسب 8 فنجان آب را روی حرارت متوسط رو به بالا به سرعت بجوشانید. برنج را آبکش کرده و در آب جوش بریزید. آب را دوباره به مدت 7 دقیقه به جوش بیاورید. تست کنید ببینید برنج آماده است یا خیر. دانه های برنج باید در مرکز سفت و از بیرون نرم باشند.
3.برنج را در آبکش بریزید و چند بار با آب خنک بشویید.
4.قابلمه برنج را با آب بشویید. روغن یا کره را به ته قابلمه اضافه کنید و نان های صافی مانند لواش یا تافتون قرار دهید. با یک کفگیر بزرگ برنج نیم پز شده را داخل قابلمه روی نان برگردانید و آن را دور از دو طرف قابلمه به شکل هرمی در آورید. برای خارج شدن بخار برنج با کف کاردک 4-5 سوراخ در برنج ایجاد کنید.
5.هفت تا ده دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا برنج شروع به دم کشیدن کند، 1/4 پیمانه آب روی برنج بریزید، درب آن را بگذارید، حرارت را کم کنید و برنج را حدود 40-45 دقیقه دم کنید.
زرشک

1.زرشک ها را چند بار بشویید و آبکشی کنید، 15 دقیقه در آب خنک خیس کنید، سپس آبکش کنید (این کار از سوختن سریع آنها جلوگیری می کند).
2.همچنین پسته های خلال شده را در گلاب خیس کنید.
3.دو قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه کوچک بریزید، زرشک را به تابه اضافه کنید، آن را به مدت 2 دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین گرم کنید.
4.دو قاشق غذاخوری زعفران مایع و پسته را با گلاب و سپس شکر اضافه کنید تا طعم ترش زرشک متعادل شود.
وقتی همه کاملا مخلوط شدند، اجازه ندهید بیشتر از 30 ثانیه سرخ شوند تا زرشک نسوزد، از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

چگونه زرشک پلو با مرغ را سرو کنیم؟
برای سرو مقدار کمی از برنج را از روی آن در ظرفی بریزید و با زعفران شکفته شده و مخلوط پسته زرشک مخلوط کنید.
برنج و بشقاب را به آرامی در یک بشقاب بزرگ بریزید و روی آن را با مخلوط زرشک پلو زعفرانی بپوشانید. سپس به آرامی ته دیگ را بردارید و در بشقاب جداگانه سرو کنید.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
پخت مرغ:
- 1 عدد پیاز خلال شده
- 4عدد ران مرغ یا هر قسمت مرغ دیگر
- ½ قاشق چایخوری زردچوبه
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخور
- 2هویج * تقریباً ورقه شده * (اختیاری)
- 1-½ فنجان آب
- روغن
- نمک و فلفل
- 3 فنجان برنج باسماتی یا برنج عنبربو
- ½ فنجان زرشک خشک
- پسته خلال شده 3 قاشق غذاخوری
- ¼ فنجان گلاب
- زعفران شکفته ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- شکر 1-2 قاشق غذاخوری
- کره یا روغن نباتی
- نمک
- اب
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
پخت مرغ:
- روغن را داغ کرده و پیاز را در قابلمه ای روی حرارت متوسط تفت دهید تا شفاف شود.
- مرغ ها را داخل ماهیتابه بریزید، همه طرف ها را بپزید تا طلایی شوند.
- زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، تفت دهید تا قرمز تیره شود، نمک و فلفل بزنید.
- هویج و سپس آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه یا تا زمانی که مرغ کاملا بپزد روی حرارت ملایم بجوشد.
برنج:
- برنج را کاملا بشویید و سپس در آب خنک خیس کنید، 4 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و حداقل یک ساعت کنار بگذارید.
- در یک قابلمه بزرگ نچسب 8 فنجان آب را روی حرارت متوسط رو به بالا به سرعت بجوشانید. برنج را آبکش کرده و در آب جوش بریزید. آب را دوباره به مدت 7 دقیقه به جوش بیاورید. تست کنید ببینید برنج آماده است یا خیر. دانه های برنج باید در مرکز سفت و از بیرون نرم باشند.
برنج را در آبکش بریزید و چند بار با آب خنک بشویید. - قابلمه برنج را با آب بشویید. روغن یا کره را به ته قابلمه اضافه کنید و نان صاف مانند لواش یا پیتا را قرار دهید. با یک کفگیر بزرگ برنج نیم پز شده را داخل قابلمه روی نان برگردانید و آن را دور از دو طرف قابلمه به شکل هرمی در آورید.
- برای خارج شدن بخار برنج با کف کفگیر 4 تا 5 سوراخ در برنج ایجاد کنید. 7 تا 10 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا برنج دم بکشد، 1/4 پیمانه آب روی برنج بریزید، درب آن را بگذارید، حرارت را ملایم کنید. و برنج را حدود 40-45 دقیقه بخارپز کنید.
- زرشک ها را چند بار بشویید و آبکشی کنید و به مدت 15 دقیقه در آب خنک خیس کنید و سپس آبکش کنید.
پسته های خلال شده را نیز در گلاب خیس کنید. - 2 قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه کوچک بریزید، زرشک را به تابه اضافه کنید، آن را به مدت ۲ دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین گرم کنید.
- 2 قاشق غذاخوری زعفران مایع و پسته را با گلاب و سپس شکر اضافه کنید تا طعم ترش زرشک متعادل شود. وقتی همه کاملا مخلوط شدند اجازه ندهید بیشتر از 30 ثانیه سرخ شوند، از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
خرید برنج عنبربو
-
برنج عنبربو شوشتر روزبه 10 کیلویی ارسال رایگان (امساله)
تومان1.100.000امتیاز 0 از 5