Contents
طرز تهیه برنج هندی یا باسماتی
در این مقاله یاد میگیرید که چگونه برنج هندی یا همان برنج باسماتی را درست مانند رستوران های مورد علاقه خود درست کنید! این برنج پفکی و معطر با روش من به راحتی در خانه به عمل می آید و قطعا یکی از بهترین روش های پخت برنج هندی است
برنج هندی
چه بخواهیم چه نه برنج هندی یا برنج باسماتی محبوب ترین برنج در جهان است. ابن برنج در انواع غذا های ملل مختلف استفاده میشود و قطعا یکی از خوشمره ترین برنج های جهان است. در ایران نیز این برنج در کنار برنج شمال و برنج عنبر بو سفره های مردم کشورمان را رنگین میکند. همچنین برنج هندی در رستوران ها به وفور استفاده میشود ؛امروز ما سعی میکنیم که طرز پخت برنج هندی را مشابه با برنج هایی که در رستوران ها پخته میشوند به شما آموزش دهیم.
روش پخت برنج باسماتی یا همان برنج هندی با دیگر برنج هایی که در گذشته پخته اید خصوصا برنج شمال و برنج عنبر بو کمی متفاوت است. معمولاً وقتی برنج میپزید، عادت دارید با نسبت کار کنید، چه 1:1 یا چه 1:2 و غیره. در مورد برنج باسماتی، دو تکنیک کلیدی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید که در زیر آنها را توضیح خواهم داد.
کلید درست کردن بهترین برنج هندی کاملاً پفکی و رستورانی خیساندن آن است
چرا باید برنج هندی را قبل از پختن خیساند؟
درست مانند زمانی که با لوبیا میپزید، خیساندن برنج قبل از پخت در آب دمای محیط به برنج اجازه می دهد تا مقداری از آب را جذب کند. از آنجایی که برنج در آب خیس شده است، این کار مدت زمان لازم برای جوشاندن و پخت برنج را کاهش می دهد.
برای درست کردن برنج هندی رستورانی به چه چیزهایی نیاز دارید؟
- برنج باسماتی: حتما دقت کنید که برنج دانه بلند هندی یا باسماتی استفاده کنید. بسیاری از خواربارفروشیهای شهر انواع این برنج هندی را دارند سعی کنید از یک برند معتبر استفاده کنید.
- آب: نگران نباشید. آب هم استفاده میکنیم!
- نمک: من به طور انحصاری از نمک دریا در خانه استفاده می کنم . اگر از نمک خوراکی استفاده می کنید، بهتر است کمتر از آن استفاده کنید تا برنج خیلی شور نباشد و فشارتون بالا نره.
- سرکه سفید: فوت کوزه گری این روش پخت برنج هندی سرکه است.
- روغن: می توانید از هر روغنی که دوست دارید استفاده کنید. قبل از اینکه برنج را دم بکشیم در قابلمه می ریزیم. روغن حیوانی یا کره نیز گزینه های مناسبی هستند.
مواد لازم برای پخت برنج هندی
1 فنجان برنج باسماتی دانه بلند
8 لیوان آب(برای جوشاندن)
1 قاشق غذاخوری نمک
1 قاشق غذاخوری سرکه سفید(اگر از بوی سرکه بدتان می آید ان را حذف کنید ولی پس از جوشاندن برنج آن را خوب آب کشی کنید)
2 قاشق چایخوری روغن
چرا هنگام جوشاندن برنج هندی سرکه اضافه می کنیم؟
افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه سفید به آب هنگام جوشاندن برنج هندی از چسبیدن نشاسته برنج به هم جلوگیری می کند. به این ترتیب، برنج پفکی خواهید داشت که به راحتی از هم جدا می شوند و به هم نمی چسبد.
طرز تهیه برنج هندی رستورانی در خانه:
- بشویید و بخیسانید کنید. اولین مرحله این است که برنج را اندازه بگیرید، آن را در یک صافی مشبک قرار دهید و چند دقیقه زیر آب جاری سرد بشویید تا آب شفاف شود. این کار معمولاً هنگام تهیه برنج جاسمین نیز انجام می شود. این روش مقداری از نشاسته ای که دانه برنج را میگیرد، آبکشی و تمیز می کند. سپس برنج را در ظرفی بریزید و ظرف را با آب سرد پر کنید. اجازه دهید برنج حداقل 30 تا 45 دقیقه در آب سرد خیس بخورد. خیساندن برنج مدت زمان لازم برای جوشاندن برنج و زمان پخت ان را کاهش می دهد. اگر اجازه دهید برنج یک ساعت خیس بخورد، باید زمان جوش را یک یا دو دقیقه دیگر کاهش دهید. ما پیشنهاد نمیدهیم که برنج را بیش از یک ساعت بخیسانید، اگر برنج را برای مدت طولانی خیس کنید، به تکه های کوچک تبدیل می شود!
- برنج را بجوشانید. وقتی برنج را خیساندین، آب را به یک قابلمه 3 لیتری (یا بزرگتر) اضافه کنید و آن را به جوش آورید. وقتی آب به جوش آمد، حرارت را برای یک ثانیه کم کنید و نمک و سرکه را اضافه کنید. مراقب باشید! اگر حرارت را کم نکنید، در آن نقطه آب به سرعت شروع به جوشیدن می کند. برنج را در الک آبکش کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید برنج بپزد تا زمانی که اندکی نپخته باشد. معمولا بعد از 5 دقیقه باید برنج را چک کنید تا بیش از حد نپزد. برنج را در همان صافی مشبک آبکش کنید و زیر آب جاری سرد بشویید. با آبکشی برنج در اینجا، نشاسته باقیمانده که ممکن است روی برنج باشد، از بین میرود. در حین آماده کردن قابلمه، اجازه دهید برنج آبکش شود.
- برنج را بخارپز کنید.روغن بپاشید و اگر ته دیگ دوست دارید با نان کف قابلمه را بپوشانید و بگذارید تا داغ شود. برنج را دوباره به قابلمه اضافه کنید، با یک درب محکم بپوشانید و درجه حرارت را روی متوسط تا کم قرار دهید. صبر کنید تا برنج شروع به دم کشیدن کند. هنگامی که این کار انجام می شود، آب باقیمانده شروع به ایجاد بخار کرده است و می توانید تنظیم حرارت را روی کم قرار دهید. اجازه دهید برنج دم بکشد. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید برنج حدود 5 دقیقه در بخار بماند. این کار پخت برنج را تا آخر تمام می کند و آن را پفکی و عالی می کند!
دستور پخت برنج هندی
- آبکشی و خیس کردن: برنج هندی را در یک الک توری(آبکش) قرار دهید. حداقل 2-3 دقیقه زیر آب سرد جاری بشویید. وقتی آب شفاف شد، برنج را در یک کاسه متوسط قرار دهید و ظرف را با آب سرد پر کنید. برای 1 فنجان برنج حداقل 3 فنجان آب وجود داشته باشد. اجازه دهید برنج 30-45 دقیقه خیس بخورد. سپس، برنج خیس خورده را در همراه با 8 فنجان آب را در یک قابلمه 3 لیتری (یا بزرگتر) بجوشانید.
- جوشاندن: وقتی آب در حال جوش آمدن است، حرارت را برای یک ثانیه کم کنید و نمک و سرکه را اضافه کنید. پس از اضافه شدن نمک و سرکه برنج ، حرارت را مجدداً بالا بیاورید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و 5-9 دقیقه هم بزنید دهید. بعد از تمام شدن 5 دقیقه هر دقیقه برنج را چک کنید. برنج شما باید مقداری نپخته باشد، معمولا 6 تا 9 دقیقه طول میکشد تا به آن بافت آلدانته دستیابیم. برای برنج آل دنته بیشتر، 4-6 دقیقه هدف قرار دهید. برنج را در همان الک توری آبکش کنید و سریع زیر آب جاری آبکشی کنید. در حین آماده کردن قابلمه، اجازه دهید برنج آبکش شود.
- دم کشیدن: قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و روی آن روغن بپاشید ته دیگ را کف قابلمه بذارید. برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید، درب آن را محکم بپوشانید و حرارت را تا حد متوسط کم کنید. پس از 6 دقیقه و به وز وز افتادن قابلمه حرارت را روی کم بذارید و اجازه دهید برنج تا 15 – 20 دقیقه دیگر با حرارت کم دم بکشد.
محصولات
-
برنج عنبربو شوشتر روزبه 10 کیلویی(امساله)
امتیاز 0 از 5
تومان870.000قیمت اصلی تومان870.000 بود.تومان770.000قیمت فعلی تومان770.000 است. -
برنج عنبربو عمده شوشتر
تومان0امتیاز 0 از 5
-
برنج عنبر بو شوشتر روزبه 5 کیلویی
امتیاز 0 از 5
تومان450.000قیمت اصلی تومان450.000 بود.تومان370.000قیمت فعلی تومان370.000 است. -
برنج عنبر بو شوشتر روزبه 10 کیلویی
امتیاز 4.80 از 5
تومان870.000قیمت اصلی تومان870.000 بود.تومان770.000قیمت فعلی تومان770.000 است. -
برنج عنبر بو خوزستان
امتیاز 0 از 5
تومان780.000قیمت اصلی تومان780.000 بود.تومان650.000قیمت فعلی تومان650.000 است.