Contents
چای ماچا چیست؟
ماچا یک پودر چای سبز ژاپنی است که از برگ های خشک شده چای سبز درست میشود. این چای دارای طعم کمی تلخ و گیاهی و رنگ سبز زیبا و چشم نوازی است که از سطح بالای کلروفیل برگها ناشی می شود. ماچا قرن ها سنگ بنای مراسم سنتی چای ژاپنی بوده است، اما اخیراً به دلیل مزایای سلامتی آن در ایالات متحده محبوب شده است.
چای سبز معمولی قبلاً به عنوان یک منبع غنی آنتی اکسیدانی معرفی شده است، اما ماچا مزایای بیشتری دارد. دلیل این برتری چیست؟ وقتی انواع دیگر چای سبز را درست میکنید، برگها را در آب داغ خیس کرده و سپس دور میاندازید. وقتی ماچا درست میکنید، پودر را در آب یا شیر داغ میزنیم. در نتیجه، وقتی چای را می نوشید، در واقع کل برگ چای را مصرف می کنید! آنتی اکسیدان های موجود در آن ممکن است فشار خون را کاهش دهد، خطر بیماری قلبی را کاهش دهد و حتی متابولیسم شما را افزایش دهد.
کافئین ماچا
ماچا هم مانند دیگر چای ها دارای کافئین است اما با وجود اینکه از چای سبز معمولی کافئین بیشتری دارد مانند قهوه به شما فشار چندانی نخواهد آورد!
معمولا پس از مصرف ماچا تمرکز و انرژی شما افزایش پیدا میکند.
نکاتی درباره تهیه چای ماچا
- همه ماچا یکسان آفریده نشده اند. خرید ماچا برای اولین بار ممکن است کمی گیج کننده باشد – مارک های بسیار زیادی وجود دارد و کیفیت آنها بسیار متفاوت است. من همیشه طرفدار محصولی بدون قند اضافه هستم. فراتر از آن، مهم ترین تمایز بین ماچای درجه تشریفات و نوع عادی آن است. نوع تشریفاتی آن گرانتر خواهد بود – از جوانترین برگهای چای تهیه میشود و طعم ملایمی دارد.
- ممکن است به یک همزن مخصوص ماچا نیاز پیدا کنید. اگر خیلی ماچا درست میکنید، توصیه میکنم روی یک همزن بامبو به نام چاسن(chasen) سرمایهگذاری کنید (تصویر در عکس های مقاله مشخص است). طراحی خاص این همزن گلوله های چای ار می شکند و لایه ای زیبا از کف روی سطح چای ایجاد میکند. اگر توان خرید آن را ندارید میتوانید از یک همزن معمولی یا همزن برقی شیر استفاده کنید.
- ماچا دارای طعمی علف گونه ،اومامی و خوشمزه است اما از آن جایی که ممکن است برای بار اول طعم تلخ آن باعث زده شدن شما از آن شود. میتوانید از شکر یا عسل برای شیرین کردن چای ماچای خود استفاده کنید.
نگهداری از چای ماچا
ماچا تاریخ مصرف کوتاهی دارد. ماچا ماندگاری خاصی ندارد. پس از باز کردن آن، برای دستیابی به بهترین رنگ و طعم، ظرف 2 ماه از آن استفاده کنید. توصیه می کنم برای حفظ طراوت آن را در حجم کم بخرید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه چای ماچا
مواد لازم برای تهیه چای ماچا
- یک چهارم قاشق چای خوری ماچا
- 60 میلی لیتر آب جوش
- 160 میلی لیتر آب جوش یا شیر جوشیده
- شکر یا عسل به مقدار لازم
ابتدا پودر ماچا را در یک کاسه یا لیوان کوچک الک کنید. ماچا خیلی راحت در آب گلوله تشکیل میدهد، بنابراین من همیشه توصیه می کنم قبل از اضافه کردن آب آن را الک کنید. در غیر این صورت، دست یابی به یک نوشیدنی یک دست دشوار خواهد بود و نوشیدنی شما گلوله گوله می شود.
سپس مقدار کمی آب داغ (60 میلی لیتر)بریزید و هم بزنید.دقت داشته باشید که ماچا را نباید مانند تخم مرغ یا مایع پنکیک هم بزنید! هم زدن ماچا تکنینیک خاص خود را دارد شما باید ماچا را خطی هم بزنید نه به صورت دایره ای شکل! پس یا به سرعت خطی هم بزنید یا به صورت زیگزاگی و سریع!
در نهایت روی محلول ماچا را آب یا شیر داغ بریزید. چای سبز سنتی ماچا فقط با پودر چای سبز و آب درست میشود، اما میتوانید به راحتی نوشیدنی خود را با شیر جوشیده، لاته کنید. پس از اضافه کردن شیر و یا آب داغ دوباره هم بزنید تا فوم تشکیل شود و سپس آن را شیرین کنید!
برای ماچا آب جوش استفاده نکنیم چون طعمش رو خراب میکنه. ضمنا من همزن برقی رو پیشنهاد میکنم هم فوم درست میکنه و هم ترکیب یه نواخت . ممنون