Contents
برنجک چیست؟
اصل آشپزی که به بهترین وجه توضیح می دهد برنج پف کرده یا برنجک چیست: دانه های برنج در واقع در اثر گرما، درست مانند ذرت در حال تروق، ‘گشاد می شوند’. برنج پف کرده معطر و سبک در دوران باستان در هند به عنوان پیشکش خدایان پا به جهان گذاشت و با گذشت زمان تبدیل به یک عنصر محبوب و پر مصرف در سراسر جهان شده است. در اینجا طرز تهیه برنجک پفکی و خوشمزه را به شما با استفاده از برنج عنبربو یاد میدهیم.
مواد لازم برای پخت برنجک برای 3 کاسه:
- 1 پیمانه (200 گرم) برنج عنبربو
- 1 سه چهارم پیمانه (410 میلی لیتر) آب
- نمک مقدار دلخواه
- روغن آفتابگردان، گیاهی یا کانولا، برای سرخ کردن
نکته :درصورتی که برنج پخته اضافی دارید نیاز به انجام مرحله 1 نیست.
مرحله یک: پختن برنج عنبربو

1 برنج انتخابی(برنج عنبربو) خود را بشویید. 1 فنجان (200 گرم) برنج را در یک کاسه بریزید و آن را با آب سرد پر کنید. با دست خود آن را بچرخانید و سپس برنج را در یک صافی مشبک بریزید تا آب آن خارج شود. برنج را در ظرف برگردانید و آب تازه را اضافه کنید. به شستشو ادامه دهید تا زمانی که آبی که در حال تخلیه است شفاف شود. این کار نشاسته اضافی را از برنج جدا می کند تا هنگام پختن به هم نچسبد.
از هر نوع برنجی مانند برنج باسماتی، برنج سوشی، برنج قهوه ای یا برنج دانه بلند استفاده کنید ما برای این روش برنج عنبربو که عطر و طعم عالی دارد را انتخواب کردیم.

2 آب را بجوشانید و برنج را با نمک اضافه کنید. 1 3/4 فنجان (410 میلی لیتر) آب را در یک قابلمه بریزید و روی آن را با درب بپوشانید. آب را روی حرارت زیاد کنید تا بجوشد. سپس 1 تا 2 پیمانه نمک دریا و برنج آبکش شده را اضافه کنید.

3 برنج را بپزید تا دم بیاید. درب قابلمه را گذاشته و شعله را تا کمترین حد حدی پایین بیاورید و اجازه دهید برنج دم بیاید از 18 دقیقه شروع به بررسی برنج کنید.
مدت زمانی کهبرنجتان دم بیاید به نوع برنجی که درست می کنید بستگی دارد. به عنوان مثال، پخت برنج وحشی 25 تا 30 دقیقه طول می کشد، اگرچه برنج عنبربو کوتاه بسیار سریعتر پخته می شود.

4 برنج پخته شده را روی یک سینی پخت قرار دهید برنج داغ را روی آن بریزید. از قاشق یا کفگیر برای پخش برنج استفاده کنید تا در یک لایه یکنواخت قرار گیرد.
برنج سریعتر و یکنواختتر در یک ورقه پخت خشک می شود تا در یک کاسه.

5 برنج را در فر 250 درجه فارنهایت (121 درجه سانتیگراد) به مدت 2 ساعت خشک کنید. فر را از قبل گرم کنید و بعد از داغ شدن ورقه پخت برنج را داخل آن قرار دهید. برنج را به مدت 2 ساعت در این دمای پایین بپزید تا تمام رطوبت دانه های برنج گرفته شود. پس از خشک شدن برنج، آن را از فر خارج کرده و حرارت را خاموش کنید.
برنج آماده سرخ شدن باید کاملا خشک و سفت شود وگرنه برنجک هایتان خوب و پفکی در نمی آیند.
اگر روش بدون دردسر فر را ترجیح می دهید، برنج را روی سینی دستگاه میوه خشک کن پخش کنید. برنج را در میوه خشک کن قرار دهید و برنج را حداقل 8 ساعت یا یک شب خشک کنید.
مرحله 2: سرخ کردن برنجک

1 روغن را در یک قابلمه بریزید و آن را با دمای 375 درجه فارنهایت (191 درجه سانتیگراد) گرم کنید. روغن آفتابگردان، گیاهی یا کانولا را به اندازه (5.1 سانتی متر) از کناره های قابلمه بریزید و قابلمه را روی اجاق بگذارید. یک دماسنج آشپزی را به قابلمه بسته و روغن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا به 375 درجه فارنهایت (191 درجه سانتیگراد) برسد.
مهم : از یک روغن سرخ کردنی دارای تحمل حرارت بالا استفاده کنید.

2 برای تست دمای روغن، چند دانه برنج اضافه کنید. وقتی روغن به 375 درجه فارنهایت (191 درجه سانتیگراد) رسید، چند دانه برنج خشک شده را در قابلمه بریزید. اگر روغن آماده باشد برنج عنبربو شما فوراً پف میکنند و تبدیل به برنج میشود.[6]
اگر بیش از 10 تا 15 ثانیه طول میکشد تا برنجتان پف کند، روغن را بیشتر گرم کنید و صحت دماسنج سرخ کردنی خود را بررسی کنید.

3برنج را داخل روغن بریزید و به مدت 5 تا 10 ثانیه تفت دهید. برنج خشک شده را در یک صافی توری کوچک بریزید و صافی را داخل قابلمه قرار دهید. برنج بعد از 5 تا 10 ثانیه از قرار گرفتن در روغن شروع به پف کردن می کند.
برنج پف کرده روی روغن شناور می شود.
اگر از برنج خشک شده در دستگاه میوه خشک کنی استفاده میکنید، ممکن است 20 ثانیه طول بکشد تا برنج پف کند.

4برنج را از روغن خارج کرده و به سینی فر منتقل کنید. شعله را خاموش کنید و حوله های کاغذی را روی سینی قرار دهید. به آرامی صافی توری ریز را با برنج پف کرده بالا بیاورید و از روغن داغ خارج کنید. سپس برنج پف کرده را روی دستمال کاغذی بریزید.
دستمال کاغذی روغن اضافی برنج پف کرده را جذب می کند.
اجازه دهید روغن داخل قابلمه کاملا خنک شود قبل از اینکه آن را ذخیره کنید یا دور بریزید.
5 برنجک ها را خنک کرده و استفاده کنید. اجازه دهید برنجک ها حداقل 5 دقیقه قبل از مزه دار شدن خنک شوند و بعد از مزه دار کردن از آن لذت ببرید. برای چاشنی، نمک، پودر قند یا شکر و دارچین را به سلیقه خود روی برنجک پفکی خود بپاشید.
برای نگهداری باقیمانده برنجک، آن را در ظرف دربسته قرار دهید و در دمای اتاق نگه دارید. برنج پف کرده را در عرض 5 تا 7 روز استفاده کنید.