برنج وحشی چیست

برنج وحشی و خواص آن -یک غذای فوق العاده با فوایدی متعدد برای سلامتی

برنج وحشی چیست

برنج وحشی (Zizania aquatica یا Zizania Palustris) یک برنج معمولی نیست. در حقیقت این گیاه نوعی چمن آبزی است. این برنج در باتلاق های کم عمق آب شیرین و در امتداد سواحل دریاچه ها و رودخانه ها در زیستگاه طبیعی خود رشد می کند. انواع مختلفی از آن وجود دارد؛ برنج Zizania Palustris یا برنج وحشی شمالی یکی از رایج ترین برنج های موجود در بازار جهانی است. برنج وحشی یک غلات کامل است که بسیار مغذی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

برنج وحشی یک در آمریکایی شمالی بسیار محبوب است.  برنج وحشی  یک علف نیمه آبی است که در دریاچه ها، رودخانه ها و خلیج ها رشد می کند. سایر انواع برنج وحشی عبارتند از Zizania Texana که در شمال سن آنتونیو، تگزاس کشت می شود و Zizania Latifolia که در آسیا تولید می شود و به خاطر سبزی هایش معروف است این گیاه در گل و لای زیر آب جوانه می زند و شروع به رشد می کند تا زمانی که در فصل کوتاهتر به بلوغ برسد.

تحقیقات نشان داده است که برنج وحشی یک آنتی اکسیدان قوی و عامل کاهش دهنده چربی است. همچنین سرشار از فیبر غذایی است و فیبر غذایی کافی برای پایین نگه داشتن سطح کلسترول ضروری است. علاوه بر این، برنج وحشی منبع عالی آلفا لیپوئیک اسید (ALA) است.

طرز پخت برنج وحشی

حقیقتی راجع به برنج وحشی

برنج وحشی اولین بار توسط آمریکایی ها کشت و برداشت شد. آنها صدها سال است که از این غله به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند. از این گیاه فقط به عنوان برنج یاد می شود چون دانه های خوراکی شبیه برنج تولید می کند. با این حال، طعم قوی تری دارد و بسیار گران است.

ارزش غذایی برنج وحشی

100 گرم برنج خام وحشی دارای ارزش غذایی زیر است.

انرژی: 357 کیلو کالری
پروتئین: 14.7 گرم
چربی: 1.08 گرم
کربوهیدرات: 74.9 گرم
فیبر: 6.2 گرم
کلسیم: 21 میلی گرم
منیزیم: 177 میلی گرم
پتاسیم: 427 میلی گرم
فسفر: 433 میلی گرم
روی: 5.96 میلی گرم

در برنج خام وحشی، شکر تنها 2.5 گرم از کل کربوهیدرات مصرفی را تشکیل می دهد. بعد فیبر است که طبق مطالعات با کاهش خطر بیماری قلبی، افزایش امید به زندگی و خطر کمتر سرطان روده بزرگ مرتبط است.

برنج وحشی یک رژیم غذایی متعادل با مقدار قابل توجهی پروتئین، تقریباً 14.7 گرم در 1 فنجان است. ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما منابع پروتئین اضافی مانند گوشت بدون چربی و لوبیا ممکن است یک وعده غذایی پر پروتئین باشد. طبق USDA، بزرگسالان باید روزانه بین 46 تا 56 گرم پروتئین مصرف کنند. علاوه بر این، برنج وحشی دارای شاخص گلیسمی 53 است که آن را به غذایی با GI پایین تبدیل می کند. بنابراین، انتخاب غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین ممکن است به کنترل قند خون کمک کند.

برنج وحشی یک غذای طبیعی بدون چربی و بدون کلسترول است که تنها 1.08 گرم(کلسترول) در هر وعده دارد. این برنج می تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که رژیم غذایی کم چرب دارند. با این حال، منبع قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا 3 نیست. برنج وحشی دارای ریزمغذی های زیادی است اما ویتامین کمی دارد. از سوی دیگر، منگنز یک آنتی اکسیدان فراوان در برنج وحشی است و به سلامت میتوکندری سلول ها کمک می کند.

برنج وحشی حاوی مقدار بسیار ناچیزی از کالری است. سازمان غذا و داروی امریکا بین 1600 تا 2400 کالری در روز را برای بزرگسالان پیشنهاد می کند. با این حال هر 100 گرم برنج خام وحشی فقط 357 کیلو کالری دارد که نسبتاً کم است. علاوه بر این، از آنجایی که برنج وحشی فاقد گلوتن است، یک جایگزین سالم برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک است.

خواص برنج وحشی

برنج وحشی تنها برنج بدون گلوتن جهان

برنج وحشی فاقد گلوتن است و همین آن را به انتخابی سالم برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک تبدیل می کند. همچنین کم‌چرب، کم کالری و بدون کلسترول است و برای افرادی که در یک رژیم غذایی کم‌چرب هستند، انتخاب مناسبی است. با این حال، اگر می خواهید این برنج را در رژیم غذایی خود بگنجانید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.

فواید و خواص برنج وحشی

منبع آنتی اکسیدان

بر اساس تحقیقات، برنج وحشی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد را خنثی می کند، (محصولات جانبی خطرناک متابولیسم سلولی که می تواند باعث جهش یا سرطانی شدن سلول های سالم شود.) در نتیجه برنج وحشی از علائم پیری مانند چین و چروک و لکه های پیری جلوگیری می کند و باعث بهبود لک های پوستی می شود. علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها می توانند به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک کنند.این برنج 30 برابر برنج سفید از نظر آنتی اکسیدان غنی است و از بدن شما در برابر بیماری ها محافظت می کند. همچنین به شما کمک می‌کند تا پیر نشوید.

دوستدار قلب

برنج وحشی برای سلامت قلب مفید است زیرا حاوی مواد مغذی است که به تقویت سلامت قلب کمک می کند. برنج وحشی فاقد سدیم است که به کاهش فشار خون کمک می کند. همچنین حاوی سطح بالایی از فیبر است که به پاکسازی کلسترول بد از سیستم قلبی عروقی معروف است.

طبق یک مطالعه، خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می دهد. همچنین فشار بر قلب را از بین می برد. علاوه بر این، با محتوای بالای ویتامین C باعث افزایش ترمیم و کنترل آسیب می شود. از این رو غذای مناسبی برای بیماران قلبی است.

هضم غذا را بهبود می بخشد

برنج وحشی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر رژیمی است. مطالعات نشان می دهد که علاوه بر بهینه سازی تعادل کلسترول، فیبر مدفوع را حجیم کرده و با تسهیل پریستالسیس، فرآیند گوارش را تسهیل می کند.

در نتیجه فیبرهای غذایی به رفع یبوست کمک می کنند. همچنین به جلوگیری از اسهال، نفخ، گرفتگی، نفخ بیش از حد و نگرانی های جدی تر دستگاه گوارش مانند سرطان کولورکتال، زخم معده و بواسیر کمک می کند.

استخوان ها را تقویت می کند

بدن انسان با افزایش سن شروع به تجزیه و ضعیف شدن می کند، به خصوص استخوان ها. بازگرداندن غذاهای غنی از فسفر مانند برنج وحشی می تواند برای حفظ استخوان های قوی مفید باشد.

طبق یک مطالعه، فسفر و روی برای حفظ تراکم مواد معدنی استخوان و تضمین استحکام استخوان ها و مفاصل با افزایش سن ضروری هستند. اگر فردی مستعد ابتلا به پوکی استخوان است یا قبلاً احساس درد در استخوان ها کرده است، استفاده از برنج وحشی گزینه عاقلانه ای خواهد بود.

به کاهش وزن کمک می کند

برنج وحشی به عنوان یک غذای کم کالری و بدون گلوتن می تواند به کسانی که سعی در کاهش وزن دارند و جلوگیری از چاقی کمک کند. برنج وحشی تأثیر متفاوتی نسبت به برنج سفید دارد، برنج سفید می تواند باعث افزایش وزن افراد شود. طبق تحقیقات انجام شده، برنج وحشی به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بالا بدون تامین کالری بالا از پرخوری جلوگیری می کند. یکی از روش‌های مبارزه با این موضوع، مصرف مواد غذایی غنی از مواد معدنی ضروری است که برنج وحشی می‌تواند فراهم کند.

برنج وحشی

مواد لازم برای پخت برنج وحشی

مواد لازم

  1. برنج وحشی: 1
  2. فنجان
  3. آب سرد: 8 لیوان
  4. نمک دریا
  5. پیازچه ریز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  6. نعنا ریز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  7. جعفری ریز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  8. آب لیمو: 1 قاشق غذاخوری
  9. روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

طرز پخت برنج وحشی

  • در یک قابلمه بزرگ برنج و آب را بریزید و روی آن را بپوشانید و یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و بجوشانید.
  • روی آن را بپوشانید و حدود 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا برنج وحشی نرم اما همچنان جویده شود.
  • برنج وحشی را خوب آبکش کنید.
  • برنج وحشی را با سبزیجات، پیازچه، نعناع، ​​جعفری، آب لیمو و روغن زیتون بریزید و برای 10 دقیقه در ماهیتابه سرخ کنید.
  • نمک بزنید و سرو کنید.
محصولات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید